INZERCE

Boršč bez masa

Bezmasá verze a zároveň zdravá a sytá polévka plná vitaminů.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 mrkev Přidáno do
  • 200 g celer Přidáno do
  • 200 g brambory Přidáno do
  • 400 g okurky Přidáno do
  • 400 g Bílé zelí Přidáno do
  • 2 rajče Přidáno do
  • 3 pl olej Přidáno do
  • 2 pl rajčatové pyré Přidáno do
  • 900 ml zeleninový vývar Přidáno do
  • 12 čl mletý kmín Přidáno do
  • 1 bobkový list Přidáno do
  • mletý černý pepř Přidáno do
  • 1 svazek kopr Přidáno do
  • 250 g kyselá smetana Přidáno do
  • 2 pl citronová šťáva Přidáno do
  • 3 nakládané okurky Přidáno do
  • 50 ml sladkokyslý uhorkový nálev Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Oloupanou cibuli nasekáme na drobno. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Celer a brambory očistíme a nakrájíme na 1cm velké kostky. Řepu oloupeme a rovněž nakrájíme na kostky. Zelí očistíme, vystřihneme hluboký důlek a nastrouháme. Rajčata přelijeme horkou vodou, oloupeme a dužinu nakrájíme.

2. Krok

V hrnci rozpálíme olej a na něm orestujeme nasekanou cibuli. Přimícháme protlak a chvíli opékáme. Přidáme brambory, celer, mrkev, řepu, zelí a rajčata a promícháme. Zalijeme vývarem a dochutíme majoránkou, bobkovým listem, solí a kořením. Zakryjeme pokličkou a vaříme asi 40 až 45 minut, dokud zelenina nezměkne.

3. Krok

Mezitím propláchneme kopr, osušíme a nasekáme na jemno. Smetanu promícháme s citronovou šťávou a ochutíme kopřivou, solí a kořením. Okurky nakrájíme na tenké plátky. Zamícháme spolu s nálevem do polévky a dochutíme. Podáváme s kopečkem ochucené smetany.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty