INZERCE

Boloňské špagety z mletého masa

Špagety s mletým masem. Tradiční italské jídlo, které je velmi populární a oblíbené po celém světě. Jedná se o špagety s mletým masem a rajčatovou omáčkou, zvanou boloňská omáčka, která je dochucená kořeními a bylinkami.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 400 g špaget Přidáno do
  • 500 g mletého hovězího masa Přidáno do
  • 2 středně velké cibule Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 400 g rajčat v konzervě Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 Lžíce sušeného oregana Přidáno do
  • sůl a pepř dle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a na něm orestujeme cibuli s česnekem.

2. Krok

Přidáme mleté maso a smažíme dozlatova. Mělo by se rozpadnout na drobné kousky.

3. Krok

Přidáme rajčata, oregano, sůl a pepř. Promícháme a necháme pomalu dusit asi 30 minut, případně déle, čím déle, tím lepší chuť.

4. Krok

Mezitím si uvaříme špagety dle návodu na balení. Uvařené špagety scedíme a vrátíme zpět do hrnce.

5. Krok

Hotovou omáčku přidáme k špagetám a promícháme. V případě potřeby můžeme přidat trochu vody z vaření těstovin.

6. Krok

Před podáváním posypeme nastrouhaným parmazánem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

563 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1411 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty