Boloňské špagety z mletého masa
Špagety s mletým masem. Tradiční italské jídlo, které je velmi populární a oblíbené po celém světě. Jedná se o špagety s mletým masem a rajčatovou omáčkou, zvanou boloňská omáčka, která je dochucená kořeními a bylinkami.
Ingredience
- 400 g špaget
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 středně velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 400 g rajčat v konzervě
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 Lžíce sušeného oregana
- sůl a pepř dle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a na něm orestujeme cibuli s česnekem.
Přidáme mleté maso a smažíme dozlatova. Mělo by se rozpadnout na drobné kousky.
Přidáme rajčata, oregano, sůl a pepř. Promícháme a necháme pomalu dusit asi 30 minut, případně déle, čím déle, tím lepší chuť.
Mezitím si uvaříme špagety dle návodu na balení. Uvařené špagety scedíme a vrátíme zpět do hrnce.
Hotovou omáčku přidáme k špagetám a promícháme. V případě potřeby můžeme přidat trochu vody z vaření těstovin.
Před podáváním posypeme nastrouhaným parmazánem.