INZERCE

Zdroj: Robert Kneschke from Canva

Bezová zmrzlina

Bezová zmrzlina má naprosto jedinečnou chuť, která ve mně vždy vyvolá vzpomínky na letní dny u babičky na zahradě. Vyrábí se ve zmrzlinovači, ale můžete ji také zmrazit v mrazáku.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 250 ml Bezinkový sirup Přidáno do
  • 300 ml Mléko Přidáno do
  • 500 ml Smetana ke šlehání Přidáno do
  • 4 ks žloutky Přidáno do
  • 100 g Cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

300 min.
1. Krok

V hrnci smíchejte bezinkový sirup, mléko a smetanu ke šlehání. Směs zahřejte, ale nevařte. Je velmi důležité nepřekročit bod varu.

2. Krok

Mezitím v míse vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny.

3. Krok

Do pěny po částech a za stálého míchání přidávejte horkou směs smetanového základu.

4. Krok

Připravenou směs nalijte zpět do hrnce a na mírném ohni míchejte, dokud se směs nerozpustí na zmrzlinový základ.

5. Krok

Po vychladnutí ji podle návodu na použití zhutněte ve zmrzlinovači. Já jsem zmrzlinu nechala ve zmrzlinovači asi 4 hodiny, ale samozřejmě záleží na výkonu konkrétního přístroje.

6. Krok

Doporučuji vyjmout zmrzlinu z mrazáku alespoň 15 minut před podáváním.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Zavařené

369 recepty

Pečivo

513 recepty

Mascarpone

128 recepty

Smažené

485 recepty

Těstoviny

296 recepty

Oběd

2741 recepty

Saláty

264 recepty

Dýně

49 recepty

Rýže

174 recepty

Večeře

2604 recepty

Rajčata

351 recepty

Levná jídla

682 recepty