Zdroj: Robert Kneschke from Canva
Bezová zmrzlina
Bezová zmrzlina má naprosto jedinečnou chuť, která ve mně vždy vyvolá vzpomínky na letní dny u babičky na zahradě. Vyrábí se ve zmrzlinovači, ale můžete ji také zmrazit v mrazáku.
Ingredience
- 250 ml Bezinkový sirup
- 300 ml Mléko
- 500 ml Smetana ke šlehání
- 4 ks žloutky
- 100 g Cukr
Nejnovější letáky
Postup
V hrnci smíchejte bezinkový sirup, mléko a smetanu ke šlehání. Směs zahřejte, ale nevařte. Je velmi důležité nepřekročit bod varu.
Mezitím v míse vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny.
Do pěny po částech a za stálého míchání přidávejte horkou směs smetanového základu.
Připravenou směs nalijte zpět do hrnce a na mírném ohni míchejte, dokud se směs nerozpustí na zmrzlinový základ.
Po vychladnutí ji podle návodu na použití zhutněte ve zmrzlinovači. Já jsem zmrzlinu nechala ve zmrzlinovači asi 4 hodiny, ale samozřejmě záleží na výkonu konkrétního přístroje.
Doporučuji vyjmout zmrzlinu z mrazáku alespoň 15 minut před podáváním.