INZERCE

Zdroj: Robert Kneschke from Canva

Bezová zmrzlina

Bezová zmrzlina má naprosto jedinečnou chuť, která ve mně vždy vyvolá vzpomínky na letní dny u babičky na zahradě. Vyrábí se ve zmrzlinovači, ale můžete ji také zmrazit v mrazáku.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 250 ml Bezinkový sirup Přidáno do
  • 300 ml Mléko Přidáno do
  • 500 ml Smetana ke šlehání Přidáno do
  • 4 ks žloutky Přidáno do
  • 100 g Cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

300 min.
1. Krok

V hrnci smíchejte bezinkový sirup, mléko a smetanu ke šlehání. Směs zahřejte, ale nevařte. Je velmi důležité nepřekročit bod varu.

2. Krok

Mezitím v míse vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny.

3. Krok

Do pěny po částech a za stálého míchání přidávejte horkou směs smetanového základu.

4. Krok

Připravenou směs nalijte zpět do hrnce a na mírném ohni míchejte, dokud se směs nerozpustí na zmrzlinový základ.

5. Krok

Po vychladnutí ji podle návodu na použití zhutněte ve zmrzlinovači. Já jsem zmrzlinu nechala ve zmrzlinovači asi 4 hodiny, ale samozřejmě záleží na výkonu konkrétního přístroje.

6. Krok

Doporučuji vyjmout zmrzlinu z mrazáku alespoň 15 minut před podáváním.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty