Zdroj: NoirChocolate from Getty Images
Bezlepkový makový koláč
Recept na vynikající bezlepkový makový koláč s mascarpone.
Ingredience
Těsto:
- 320 g Maková hmota
- 120 g Sladké kondenzované mléko
- 6 kus Vaječné bílky
- 250 g moučkový cukr
- 220 g Mandlová mouka
- 80 g Máslo
- špetka soli
- 1 kl prášek do pečiva
Nádivka:
- 1500 g mascarpone
- 100 g Jemný tvaroh
- 25 g Třtinový cukr
- 1⁄2 kus citronová šťáva
- džem
Nejnovější letáky
Postup
Bílky nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté je vyšlehejte se špetkou soli do tuha.
Máslo, moučkový cukr, kondenzované mléko a mák dejte do mísy a vymíchejte dohladka. Je důležité, aby všechny ingredience měly stejnou teplotu.
Smíchejte mandlovou mouku s práškem do pečiva a přidejte ji do makové směsi.
Nakonec opatrně vmíchejte bílky do makové směsi.
Těsto vložte do koláčové formy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut, nebo dokud není povrch pevný a zlatohnědý.
Po upečení nechte koláč vychladnout a rozkrojte ho na polovinu.
Korpusy potřete marmeládou a mascarpone náplní.
V míse smíchejte mascarpone s tvarohem, cukrem a citronovou šťávou.