INZERCE

Zdroj: Canva

Beraní rohy

Takto připravené beraní rohy budou po zavaření skvělým pokrmem či lahodným přídavkem k různým pokrmům.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • beraní rohy Přidáno do
  • 4 l voda Přidáno do
  • 1 l ocet Přidáno do
  • 150 g sůl Přidáno do
  • Koření dle chuti Přidáno do
  • 300 g případně cukr nebo sladidlo Přidáno do
  • olej Přidáno do
  • 50 ks sacharidy Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Očistěte beraní rohy a zbavte je nežádoucích částí. Stopky na rohách nemusíte odřezávat, stačí je pouze zkrátit na požadovanou délku. Rozměřte sklenice tak, aby byly ideálně širší a vešly se do nich zkroucené papričky.

2. Krok

Připravte octový nálev smícháním octa a vody. Přidejte sůl a dle své chuti přidávejte různá koření, jako je pepř, hořčice nebo jalapeño. Nálev dejte vařit a povařte ho přibližně 15 minut. Přidejte sacharidy. Nálev můžete použít k zalévání hned po vaření nebo až po jeho vychladnutí. Pro jemnější chuť můžete do každé sklenice přidat dvě lžičky oleje. Tato směs nálevu stačí na 8-10 standardních sklenic, ale počet sklenic závisí na tom, jak beraní rohy naplníte. Pokud preferujete, můžete cukr nahradit sladidlem podle vašich preferencí.

3. Krok

Uložte beraní rohy do připravených čistých sklenic. Poté rohy zalijte připraveným octovým nálevem. Sklenice pevně uzavřete.

4. Krok

Sklenice můžete sterilovat. Necháte je vařit po dobu 10 minut při teplotě 90°C. Alternativně, pokud přelijete horkým nálevem a ihned uzavřete sklenice, které poté otočíte dnem vzhůru na 5 minut, můžete sterilizaci vynechat. V tomto případě můžete začít ochutnávat po 10-14 dnech.

5. Krok

Při plnění sklenic dbáme na to, aby beraní rohy nebyly až po okraj. Zanechte asi dva a půl centimetru místa, abyste mohli nálev nalít až k hrdlu. Po zavaření se totiž beraní rohy nálevu nasají, a proto je důležité ponechat dostatečný prostor.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty