Batáty v troubě
Máte rádi pečené brambory? Tak to vám jistě bude chutnat i tento recept. Jedná se o skvělé batáty do trouby. Jsou jednoduché na přípravu a především jsou velmi zdravé.
Ingredience
- 4 středně velké batáty
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1⁄2 lžičky mleté skořice
- 1⁄2 lžičky mleté papriky
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve předehřejte troubu na cca 200 °C.
Batáty důkladně omyjte a osušte.
Není nutné je oloupat, pokud máte raději šťavnatější a křupavou slupku. Pokud ji ale chcete odstranit, oloupejte batáty pomocí nože či škrabky.
Nakrájejte batáty na kolečka nebo na menší kousky, dle vaší preference. Nechte je dostatečně velké, aby zůstaly pevné během pečení.
V misce smíchejte olivový olej, mletý kmín, skořici, mletou papriku, sůl a pepř.
Tuto směs použijte k potření batátů, abyste je dobře ochutili.
Položte potřené batáty na plech vyložený pečicím papírem či do pekáčku.
Přeneste plech nebo pekáček do předehřáté trouby a pečte batáty cca 25-30 minut, dokud nejsou měkké a lehce křupavé.
Občas je otáčejte, aby se pekly krásně rovnoměrně.
Po upečení vyjměte batáty z trouby a nechte je chvíli odpočinout.
Podávejte pečené batáty v troubě jako přílohu k hlavnímu jídlu nebo samostatně.
Mohou být skvělou alternativou k obyčejným bramborám.
Pokud si přejete, můžete je posypat čerstvými bylinkami či podávat s vaší oblíbenou omáčkou.