INZERCE

Zdroj: Natasha Breen from Canva

Babiččin jablečný závin

Ráda bych se s vámi podělila o recept na jablečný závin, který mě naučila připravovat moje babička. Je to jedna z nejvydařenějších a nejoblíbenějších sladkostí, kterou jsem kdy ochutnala.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 300 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 kus vejce Přidáno do
  • 100 g masla Přidáno do
  • 1 Lžíce cukru Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 2 kus jablka Přidáno do
  • skořice Přidáno do
  • rozinky Přidáno do
  • rum Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Začneme vytvořením těsta. Mouku si přesypeme do mísy, přidáme vejce, máslo, cukr a špetku soli. Z těchto surovin vypracujeme těsto. Pokud se těsto lepí na ruce, můžeme přidat trochu mouky, ale opatrně, aby těsto nebylo příliš tuhé. Těsto by mělo být hladké a pružné.

2. Krok

Těsto necháme asi půl hodiny odpočívat a během toho si připravíme náplň. Jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme se skořicí a rozinkami namočenými v rumu. Množství koření si můžete upravit dle své chuti, ale babička vždy radila, že výrazná chuť koření umocní sladkost jablek.

3. Krok

Poté těsto vyválíme na tenký plát, na který rovnoměrně rozprostřeme připravenou náplň. Závin opatrně zabalíme a pokud nám těsto na některých místech prasklo, jemně ho stlačíme prsty, aby nám náplň nevypadávala.

4. Krok

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a pečeme závin asi 30-40 minut. Kontrolujeme, zda je hotový podle zlatohnědé barvy.

5. Krok

Před podáváním posypeme závin moučkovým cukrem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty