INZERCE

Zdroj: Olga Chzhu from Getty Images

Baba Ghanoush

Baba Ghanoush je libanonský pokrm, který je obzvláště oblíbený ve středním východě.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 ks lilek Přidáno do
  • 2 Lžíce tahini (sezamová pasta) Přidáno do
  • 2 ks stroužek česneku Přidáno do
  • 1 ks citron Přidáno do
  • 2 Lžíce olivový olej Přidáno do
  • 1 pinch sůl Přidáno do
  • 1 pinch pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Na plech položte alobal a na něj oloupané lileky, které několikrát propíchněte vidličkou. Pečte 30 minut, nebo dokud nejsou měkké.

2. Krok

Nechejte lileky vychladnout a poté je rozmačkejte na kaši.

3. Krok

Přidejte tahini, vymačkaný česnek, šťávu z jednoho citronu, olivový olej, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.

4. Krok

Podávejte chlazené s chlebem nebo zeleninou. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty