INZERCE

Zdroj: Olga Chzhu from Getty Images

Baba Ghanoush

Baba Ghanoush je libanonský pokrm, který je obzvláště oblíbený ve středním východě.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 ks lilek Přidáno do
  • 2 Lžíce tahini (sezamová pasta) Přidáno do
  • 2 ks stroužek česneku Přidáno do
  • 1 ks citron Přidáno do
  • 2 Lžíce olivový olej Přidáno do
  • 1 pinch sůl Přidáno do
  • 1 pinch pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Na plech položte alobal a na něj oloupané lileky, které několikrát propíchněte vidličkou. Pečte 30 minut, nebo dokud nejsou měkké.

2. Krok

Nechejte lileky vychladnout a poté je rozmačkejte na kaši.

3. Krok

Přidejte tahini, vymačkaný česnek, šťávu z jednoho citronu, olivový olej, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.

4. Krok

Podávejte chlazené s chlebem nebo zeleninou. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

514 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Saláty

264 recepty

Droždí

242 recepty

Levná jídla

688 recepty

Zavařené

369 recepty