INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/_c3t6eIc44HMv9WfV53F/b7c54d03c423c2c48cf049dc3d4630.jpeg)
Zdroj: Olga Chzhu from Getty Images
Baba Ghanoush
Baba Ghanoush je libanonský pokrm, který je obzvláště oblíbený ve středním východě.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 ks lilek
- 2 Lžíce tahini (sezamová pasta)
- 2 ks stroužek česneku
- 1 ks citron
- 2 Lžíce olivový olej
- 1 pinch sůl
- 1 pinch pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Na plech položte alobal a na něj oloupané lileky, které několikrát propíchněte vidličkou. Pečte 30 minut, nebo dokud nejsou měkké.
2. Krok
Nechejte lileky vychladnout a poté je rozmačkejte na kaši.
3. Krok
Přidejte tahini, vymačkaný česnek, šťávu z jednoho citronu, olivový olej, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.
4. Krok
Podávejte chlazené s chlebem nebo zeleninou. Dobrou chuť!