INZERCE
Zdroj: evgenyb from Getty Images
Artyčoková polévka
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 8 artyčok
- 1 bílá cibule
- 1 Střední brambor
- 1 litr Zeleninový vývar
- 50 gramy máslo
- 50 gramy Rostěný parmigiano reggiano
- 1 sůl a pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Očistěte artyčoky a nechte je vodě s citrónem, aby nezečernaly.
2. Krok
Mezitím nakrájejte cibuli a orestujte ji v kastrolu s máslem.
3. Krok
Přidejte artyčoky a brambory nakrájené na kostičky, nechte několik minut zezlátnout a poté zakryjte zeleninovým vývarem.
4. Krok
Vařte na středním ohni asi 30 minut nebo dokud nejsou artyčoky a brambory měkké.
5. Krok
Odebrat z ohně a rozmixovat tyčovým mixérem do hladka.
6. Krok
Přidejte nastrouhaný parmazán, dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
7. Krok
Serve the artichoke soup hot, with a drizzle of extra virgin olive oil and a dusting of Parmesan.