Zdroj: homydesign from Getty Images
Anglický krém
Jedná se o klasický, sametově jemný krém, který se často používá jako náplň do dortů a sladkých pečiv. Tento krém je velmi oblíbený pro svou krémovou konzistenci a bohatou vanilkovou chuť.
Ingredience
- 500 ml mléko
- 1 lžička Vanilkový extrakt
- 6 ks žloutky
- 100 g cukr
- 40 g kukuřičný škrob
Nejnovější letáky
Postup
V malém hrnci přivedeme k varu mléko s vanilkovým extraktem. Mezitím v misce smícháme žloutky, cukr a škrob.
Jakmile mléko začne vřít, odstavíme jej z ohně a velmi pomalu ho za stálého míchání přiléváme do směsi žloutků. Je důležité mléko přilévat velmi pomalu a nepřestávat míchat, aby žloutky nezkrápěly.
Směs pak přelijeme zpět do hrnce a za stálého míchání ji vaříme, dokud se nám nezačne zahušťovat. To může trvat až 10 minut.
Jakmile má krém požadovanou konzistenci (měl by být dostatečně hustý na to, aby se držel na lžíci, ale měl by stále plynule téct), odstavíme jej z ohně a necháme ho zchladnout.
Krém je nejlepší servírovat chlazený. Můžeme ho použít jako náplň do dortů nebo sladkého pečiva, nebo ho podávat jen tak samostatně s ovocem nebo sušenkami.