INZERCE

Zdroj: homydesign from Getty Images

Anglický krém

Jedná se o klasický, sametově jemný krém, který se často používá jako náplň do dortů a sladkých pečiv. Tento krém je velmi oblíbený pro svou krémovou konzistenci a bohatou vanilkovou chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 ml mléko Přidáno do
  • 1 lžička Vanilkový extrakt Přidáno do
  • 6 ks žloutky Přidáno do
  • 100 g cukr Přidáno do
  • 40 g kukuřičný škrob Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

V malém hrnci přivedeme k varu mléko s vanilkovým extraktem. Mezitím v misce smícháme žloutky, cukr a škrob.

2. Krok

Jakmile mléko začne vřít, odstavíme jej z ohně a velmi pomalu ho za stálého míchání přiléváme do směsi žloutků. Je důležité mléko přilévat velmi pomalu a nepřestávat míchat, aby žloutky nezkrápěly.

3. Krok

Směs pak přelijeme zpět do hrnce a za stálého míchání ji vaříme, dokud se nám nezačne zahušťovat. To může trvat až 10 minut.

4. Krok

Jakmile má krém požadovanou konzistenci (měl by být dostatečně hustý na to, aby se držel na lžíci, ale měl by stále plynule téct), odstavíme jej z ohně a necháme ho zchladnout.

5. Krok

Krém je nejlepší servírovat chlazený. Můžeme ho použít jako náplň do dortů nebo sladkého pečiva, nebo ho podávat jen tak samostatně s ovocem nebo sušenkami.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Rýže

175 recepty

Dýně

50 recepty

Sušenky

20 recepty

V páře

213 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty

Saláty

265 recepty

Oběd

2782 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty