Zdroj: kab-vision for iStockPhotos
Zimní kaštanová polévka
Tato lahodná zimní kaštanová polévka je perfektní předkrm pro vaši příští událost. Je jednoduchá na přípravu a s její sametovou konzistencí a teplými, ořechovými chutěmi je to přesně to pravé, aby vaši večeři dostalo do pohybu.
Ingredience
Hlavní složky
- 200 g Kaštany (předvařené)
- 2 šalotka
- 2 KL máslo
- 800 ml zeleninový vývar
- 200 ml Směs
- 50 ml Dřevo
Koření
- 1 Štipka sůl
- 1 Štipka pepř
- 1 Štipka muškátový oříšek
Nejnovější letáky
Postup
1. Pro přípravu zimní polévky z kaštanů nejprve připravte šalotky a kaštany: Oloupejte šalotky a nakrájejte je na jemné kostičky. Kaštany nasekejte hrubě.
2. Orestujte zeleninu: Rozehřejte máslo v velkém hrnci a orestujte šalotky, dokud nejsou sklovité. Přidejte nasekané kaštany a orestujte je několik minut.
3. Vaření polévky: Do hrnce nalijte zeleninový vývar a nechte polévku 45 minut bublat.
4. Pyré suroviny polévky: Odeberte hrnec z hořáku a mixérkou rozmixujte polévku do hladka.
5. Koření a servírování: Do kaštanové polévky přidejte smetanu, Madeiru, sůl, pepř a muškátový oříšek a nechte polévku několik minut probublat. Ochutnejte kaštanovou polévku a přidejte další koření podle potřeby. Podávejte polévku horkou. Ozdobte extra lžící smetany.