INZERCE
Žemlovka
Jednoduchý návod, jak proměnit zbytky starého chleba na chutný recept, kterým potěsíte hlavně děti.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 6 plátků den starého chleba nakrájených na malé kousky
- 2 Lžíce masla rozpusteného
- 1⁄2 šálku rozinek volitelně
- 2 šálky mléka
- 3⁄4 šálku bílého cukru
- 4 velká vejce rozšlehaná
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 175 °C.
2. Krok
Kousky chleba vložte do 20centimetrové čtvercové formy na pečení. Chléb pokapejte rozpuštěným máslem a posypte rozinkami.
3. Krok
Mléko, cukr, vejce, skořici a vanilku šlehejte ve střední míse, dokud se dobře nespojí. Směs nalijte na chléb a lehce přitlačte vidličkou, dokud není celý chléb pokrytý a nenasákne tekutinu.
4. Krok
Pečte v předehřáté troubě, dokud chléb nezezlátne a po lehkém stlačení nepruží, asi 45 minut.