Žemlovka s tvarohem
Jedním z nejlepších sladkých obědů u nás je právě tato žemlovka s tvarohem a jablky.
Ingredience
- 8 kus rohlíky
- 4 kus strouhaná jablka
- 4 dl mléko
- 3 kus vejce
- 1 pack cottage sýr
- 150 g změklé máslo
- 5 polévková lžíce cukr
- 1 čajová lžička skořice
- moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Starší rohlíky nebo starší vánočku nakrájíme na malé kousky, které namočíme do mléka. Přidáme k nim rozpuštěné máslo, cukr (množství upravte v závislosti na sladkosti jablek) a vaječné žloutky. Tuto směs důkladně rukama promícháme. Zbývající vaječné bílky si mixérem vymícháme na tuhý sníh, který potom postupně zapracováváme do rohlíkové směsi.
Nastrouhaná jablka smícháme s čajovou lžičkou mleté skořice a přidáme k rohlíkové směsi. Opět promícháme a část vlijeme na vymazanou a vysypanou zapékací misku, na to jde vrstva tvarohu a potom zbylá část směsi. Pečeme 30 minut při 190-200 stupních celsia, horní/dolní ohřev. Hotový žemlovku ještě posypeme práškovým cukrem.