:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/1Jp0mL_NGuGB7fT1Z1w1/9b764349e984b07b1b0407e484ad79.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Zeleninové rizoto s kuřecím masem
Rizoto s kuřecím masem a zeleninou, tradiční italské jídlo s mnoha variantami. Tento recept na zeleninové rizoto je doplněný o kuřecí maso a bohatou škálu zeleniny, která dodá jídlu nejen chutný základ, ale i výživné prvky.
Ingredience
- 300 g kuřecí prsa
- 200 g rýže určené na rizoto
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 g Parmezánu
- půl brokolice
- 1 cuketa
- 1 žlutá paprika
- 2 mrkve
- olivový olej
- sůl, pepř
- 1 l zeleninového vývaru
- malý svazek petrželky
- 100 ml bílého vína
Nejnovější letáky
Postup
Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na olivovém oleji. Přidáme nasekaný česnek, krátce orestujeme a pak do pánve přidáme kuřecí maso nakrájené na malé kousky. Osolíme, opepříme a maso opečeme dozlatova.
K masu přidáme rýži, promícháme a orestujeme, dokud není rýže skleněná. Poté ji zalejeme vínem a počkáme, až se odpaří.
Následně začneme postupně dolévat zeleninový vývar. Vždy přidáme tolik vývaru, aby rýže byla právě tak pokrytá a necháme ho vstřebat. Tento postup opakujeme, dokud rýže není dostatečně měkká.
Mezitím si očistíme a nakrájíme zeleninu na malé kousky. Na jiné pánvi si ji orestujeme na troše oleje a osolíme.
Jakmile je rýže měkká, přidáme do ni orestovanou zeleninu, nastrouhaný Parmezán a posekanou petrželku. Vše dobře promícháme a necháme ještě chvíli podusit.
Před podáváním můžeme rizoto ještě posypat čerstvě nastrouhaným Parmezánem. Dobrou chuť! Zapečené rizoto s kuřecím masem a zeleninou je na světě!