INZERCE

Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť

Zeleninové lečo

Zavařené lečo je skvělý způsob, jak si vychutnat letní úrodu paprik a rajčat po celý rok.

INZERCE

Ingredience

porce
5

Hlavní ingredience

  • 1 kg Zralá rajčata Přidáno do
  • 1 kg červená paprika Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do

Koření

  • 2 ks bobkový list Přidáno do
  • 1 čajová lžička mletý černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Nejprve připravte zeleninu. Oloupejte rajčata, nakrájejte je na malé kousky a dejte do velkého hrnce. Papriku a cibuli nakrájejte na malé kostky a přidejte k rajčatům. Přidejte bobkový list a černé pepř.

2. Krok

Kastrůlek dejte na sporák a nechte pomalu vařit na mírném ohni 2 hodiny. Občas promíchejte, aby se zelenina nepřipálila. Pokud je lečo příliš husté, přidejte trochu vody.

3. Krok

Když je vše hotovo, nalijte to do předem připravených, sterilizovaných sklenic. Sklenice ihned uzavřete a nechte vychladnout.

4. Krok

Po vychladnutí sklenic zkontrolujte, zda jsou dobře uzavřené. Pokud je vše v pořádku, lečo můžete nechat na tmavém a chladném místě.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty