INZERCE
Zdroj: Ann_Zhuravleva from Getty Images
Zeleninová polévka s uzeným masem
Toto je jednoduchý a výživný recept na polévku, ve které uzené maso dodává speciální chuť.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 ks mrkev
- 1 ks Bílá řepa
- 1 ks celer
- 1 ks červená cibule
- 2 gerezd česnek
- 200 g uzené maso
- 11⁄2 l voda
- 1 hrst Petrželově zelená
- 2 ks bobkový list
- 1 čajová lžička sůl
- 1 čajová lžička mletý černý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Zeleninu dobře umyjeme, očistíme a poté nasekáme na malé kousky.
2. Krok
Červenou cibuli a česnek nasekáme na drobno, poté uzené maso nakrájíme na kostky.
3. Krok
Větší hrnec předehřejeme s máslem, přidáme cibuli a česnek a smažíme, dokud cibule nezíská zlatohnědou barvu.
4. Krok
Přidáme nakrájené maso a dobře ho orestujeme.
5. Krok
Poté přidáme ostatní zeleninu, pak přilijeme vodu a vložíme bobkový list, sůl a pepř.
6. Krok
Vaříme polévku na středním ohni, dokud zelenina nezměkne a polévka se pořádně nespojí. To trvá přibližně 40 minut.
7. Krok
Na konci přidáme petržel.
8. Krok
Před podáváním vyjměte vavřínové listy z polévky.
9. Krok
Podáváme horké, čerstvým chlebem.