Želatina z pudinku
Želatina z pudinku recept s kombinací lahodného pudinku a želatiny je ideálním koncem každého oběda či večeře. Je voňavý, křehký a nesmírně chutný. Na své si přijdou jak dospělí, tak děti.
Ingredience
- 1 x balíček želatiny
- 1 x balíček pudinkového prášku
- 800 ml mléka
- 4 Lžíce cukru
Nejnovější letáky
Postup
Do malého hrnce přidejte pudinkový prášek a cukr. Přidejte trochu mléka a vše důkladně promíchejte, aby vznikla hladká směs.
Zbytek mléka nalijte do většího hrnce a přivedte k varu.
Jakmile mléko začne vřít, přidejte do něj směs pudinku a cukru. Míchejte na mírném ohni, dokud se směs nezačne zahušťovat.
Jakmile je pudink hotový, odstavte ho z ohně a nechte trochu vychladnout.
Mezitím si připravte želatinu podle návodu na obalu. Obvykle se želatina přidává do vlažné vody a nechá se bobtnat.
Jakmile je želatina připravená, přidejte ji do mírně vychladlého pudinku a důkladně promíchejte.
Hotovou směs nalijte do čtyř skleněných miskách nebo tvarohových forem a nechte v lednici tuhnout po dobu cca 2 hodin.
Servírujte vychlazené.