INZERCE
Žebra na grilu
Sladko pálivé grilované žebra
INZERCE
Ingredience
porce
4
Žebra
- vepřová žebra
- olej
Marináda
- 2 pl Worcesterová omáčka
- 1 pl sójová omáčka
- 1 kl čili omáčka nebo kousek nasekané čili papričky
- 2 pl Rajčatový protlak nebo kečup
- 3 ks stroužky česneku
- 2 pl olej
- 3 pl Med
- 1 pl Petržel nakrájený
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
70 min.
1. Krok
Žebra umyjeme, osušíme, nakrájíme podél kostí a namočíme do marinády smíchané z uvedených přísad.
2. Krok
Necháme marinovat v lednici několik hodin a klidně i den, dva, poté rozmístíme do vymazaného pekáču a upečeme dozlatova.
3. Krok
Pečeme min. hodinu na 200 stupňů zakryté alobalom a podlitý marinádou a trochou vody.
4. Krok
Po upečení jemně zapečeme.
5. Krok
Podáváme s rýží, bramborami, chlebem a různými dobrotami. Žeberka můžete grilovat i na grilu v alobalu.
6. Krok
Posypeme petrželkou a už jen popřát Dobrou chuť!