Zdroj: Canva
Zdravý velikonoční beránek
Velikonoční beránek nemůže chybět na žádném velikonočním stole. Díky tomuto receptu se vám velikonoční beránek na 100% povede.
Ingredience
Ingredience
- 150 g moučkový cukr
- 1 ks vanilkový cukr
- 5 pl Rostlinný olej
- 5 pl horká voda
- 150 g polohrubá mouka
- 1 kl prášek do pečiva
- 4 ks vejce
- 1 kl Citronová kůra
- 10 kapky Citrónová vůně
- špetka soli
Na ozdobení
- Rozinky v očích
- 1 ks vanilkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Oddělíme si bílky od žloutků.
Ve mísce vyšleháme žloutky s vanilkovým a práškovým cukrem. Poté k nim přidáme olej a vodu.
V druhé misce smícháme mouku s práškem do pečiva, citronovou kůrou a zlatým kláskem.
Tuto směs přimícháme do žloutkové směsi.
Do bílků přidáme špetku soli a citronovou kůru. Vyšleháme z nich pevný sníh.
Všechno spolu smícháme. Vznikne těsto, které vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech na pečení velikonočního beránka.
Velikonočního jehněčka pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 40 minut.
Po vychladnutí beránka ho vyklopíme z formy, posypeme cukrem a hrozinky použijeme jako oči.