Zdroj: congerdesign for Pixabay
Zdravý salát z červené řepy syrový vegetariánský
Tento salát z červené řepy je můj oblíbený a dělala jsem ho už nesčetněkrát. Sladkost syrové červené řepy dokonale ladí s kyselou chutí jablka a křupavou a ořechovou chutí vlašských ořechů. Je to jednoduché, zdravé a chutné jídlo, které podávám jako hlavní chod nebo přílohu při grilování a rodinných večeřích.
Ingredience
- 3 střední velikost Syrová červená řepa
- 2 jablko
- 100 g vlašské ořechy
- 2 Jarní cibule
- 2 Tablespoon citronová šťáva
- 2 Tablespoon olivový olej
- Sůl a černý pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Řepu důkladně omyjte a oloupejte. Pokud máte citlivé ruce, doporučuji nosit rukavice, aby vám ruce od červené řepy nezčervenaly. Poté řepu nahrubo nastrouhejte a vložte ji do velké mísy.
Pro recept na salát z červené řepy omyjte jablka, odstraňte jádřince a také je nahrubo nastrouhejte. Kyselost jablek zajistí, že řepa nezhnědne, proto neváhejte obě ingredience smíchat.
Vlašské ořechy nasekejte nahrubo a lehce je opražte na pánvi bez oleje, dokud nezačnou vonět. Díky tomu budou ořechy křupavější a aromatičtější. Opražené vlašské ořechy přidejte do směsi červené řepy a jablek v míse.
Jarní cibulku omyjte, odřízněte konce a nakrájejte na tenká kolečka. Přidejte je do mísy k ostatním ingrediencím.
Přidejte citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř a vše dobře promíchejte. Zjistil jsem, že přirozená sladkost červené řepy je dostatečná, ale pokud máte raději trochu sladší, můžete přidat i lžičku medu.
Před podáváním nechte salát z červené řepy asi 20 minut odstát, aby se lépe rozvinula jeho chuť. Zdravá vegetariánská příloha k hlavnímu jídlu.