INZERCE
Zdroj: ALLEKO from Getty Images
Zdravá maková bábovka
Tato bábovka je plná chutí a je skvěle zdravá. Mak k ní dodává bohatý, zemní tón a je skvělým zdrojem železa a vápníku. Bábovka je sladká, avšak ne příliš, což ji činí vynikajícím dezertem bez výčitek.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 250 g Hladké špaldové mouky
- 200 g mletého máku
- 100 g hnědého cukru
- 2 ks vejce
- 200 ml mléka
- 1 Balení prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
70 min.
1. Krok
Předehřejeme troubu na 180 °C a připravíme formu na bábovku.
2. Krok
V míse smícháme mouku, mák, cukr a prášek do pečiva.
3. Krok
Ve druhé míse smícháme vejce s mlékem a vanilkovým extraktem, a pak tuto směs přidáme k suchým ingrediencím. Vše pečlivě promícháme.
4. Krok
Těsto vlijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut, nebo dokud není bábovka propečená.
5. Krok
Necháme bábovku vychladnout před tím, než ji vyklopíme.
6. Krok
Dobrou chuť!