INZERCE

Zdroj: ALLEKO from Getty Images

Zdravá maková bábovka

Tato bábovka je plná chutí a je skvěle zdravá. Mak k ní dodává bohatý, zemní tón a je skvělým zdrojem železa a vápníku. Bábovka je sladká, avšak ne příliš, což ji činí vynikajícím dezertem bez výčitek.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 250 g Hladké špaldové mouky Přidáno do
  • 200 g mletého máku Přidáno do
  • 100 g hnědého cukru Přidáno do
  • 2 ks vejce Přidáno do
  • 200 ml mléka Přidáno do
  • 1 Balení prášku do pečiva Přidáno do
  • 1 lžička vanilkového extraktu Přidáno do
INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

Předehřejeme troubu na 180 °C a připravíme formu na bábovku.

2. Krok

V míse smícháme mouku, mák, cukr a prášek do pečiva.

3. Krok

Ve druhé míse smícháme vejce s mlékem a vanilkovým extraktem, a pak tuto směs přidáme k suchým ingrediencím. Vše pečlivě promícháme.

4. Krok

Těsto vlijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut, nebo dokud není bábovka propečená.

5. Krok

Necháme bábovku vychladnout před tím, než ji vyklopíme.

6. Krok

Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty