INZERCE
Zapečená aljašská treska recept
Recept na zapečenou aljašskou tresku je jednoduchý a rychlý způsob, jak připravit chutný a zdravý jídlo. Treska je velmi oblíbená díky své lehké a jemné chuti, a při zapečení se její chuť rozvíjí o něco více. Zkuste tento recept jako hlavní jídlo s bramborovou kaší nebo jako vedlejší pokrm k večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 4 filé z aljašské tresky
- 3 Lžíce olivového oleje
- špetka soli
- ½ lžička mletého černého pepře
- 1 Lžíce citronové šťávy
- 2 Lžíce nasekané petrželky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 50 g strouhaného parmazánu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 200 stupňů.
2. Krok
Filety třešky osušte a položte na pečící papír na plech.
3. Krok
Rozetřete na rybě olivový olej, posolte, opepřete a pokapte citronovou šťávou.
4. Krok
Posypejte nasekanou petrželku a česnekem. Na závěr posypejte strouhaným parmazánem.
5. Krok
Pečte 15-20 minut, nebo dokud ryba není pevná a parmazán se roztaví a zezlátne.
6. Krok
Podávejte horké s bramborovou kaší nebo čerstvou zeleninou. Zapečená aljašská treska je hotová!