INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fWFo2Pjt7F3WeLK8_0PG/3583dabcc691ef4af6f1df020d0793.jpeg)
Zdroj: Canva
Základní recept na drobenku, neboli žmolenku
Připravit si drobenku neboli žmolenku jako od babičky je snadné. Stačí pár ingrediencí a půl hodinka času a připracíte si drobenku s perfektní konzistencí, která se hodí na různé typy koláčů a dezertů.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 500 g hladké mouky
- 250 g máslo
- 1 Lžíce krystalový cukr
- 1 žloutek
- 1⁄2 lžičky soli
- 2 Lžíce voda
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
V míse smíchejte mouku, cukr a sůl.
2. Krok
Přidejte máslo a žloutek a zpracujte těsto.
3. Krok
Přidejte postupně vodu, dokud těsto nebude mít konzistenci drobenky.
4. Krok
Těsto rozdělte na dva kusy a každý kus vyválejte na placku o tloušťce asi 5 mm.
5. Krok
Přesuňte placky na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 15-20 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé.