INZERCE

Zdroj: Canva

Základní recept na drobenku, neboli žmolenku

Připravit si drobenku neboli žmolenku jako od babičky je snadné. Stačí pár ingrediencí a půl hodinka času a připracíte si drobenku s perfektní konzistencí, která se hodí na různé typy koláčů a dezertů.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 250 g máslo Přidáno do
  • 1 Lžíce krystalový cukr Přidáno do
  • 1 žloutek Přidáno do
  • 12 lžičky soli Přidáno do
  • 2 Lžíce voda Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

V míse smíchejte mouku, cukr a sůl.

2. Krok

Přidejte máslo a žloutek a zpracujte těsto.

3. Krok

Přidejte postupně vodu, dokud těsto nebude mít konzistenci drobenky.

4. Krok

Těsto rozdělte na dva kusy a každý kus vyválejte na placku o tloušťce asi 5 mm.

5. Krok

Přesuňte placky na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 15-20 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty