Yorkshire Pudding
Tento jednoduchý recept vás naučí, jak připravit nejlepší domácí yorkshirský pudink, tradiční dezert anglické kuchyně. Nenechte si ho ujít!
Ingredience
- 4 vejce
- 20 g cukr
- 200 g hladká mouka
- 200 ml mléko
- sůl
- Arašídový nebo slunečnicový olej
Nejnovější letáky
Postup
Vejce a cukr vlijte do mísy a dobře prošlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidejte sůl a mléko a ještě několik sekund míchejte.
Zdroj: Youtube
Přidejte všechnu mouku, prosejete ji přes síto a mícháte, dokud není směs hladká a homogenní. Přikryjte džbán potravinovou fólií a nechte směs odpočívat v chladničce alespoň 3 hodiny.
Zdroj: Youtube
Vyjměte těsto z lednice a rychle ho promíchejte metličkou. Poté do každého otvoru ve formě na muffiny nalijte několik lžic arašídového oleje a formu vložte na 15 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
Zdroj: Youtube
Vyjměte formu z trouby a těsto rovnoměrně rozdělte do formy na muffiny. Vraťte formu do statické nebo větrané trouby při 190 °C a pečte 25 minut nebo dokud se nenafouknou a nezezlátnou.
Zdroj: Youtube
Užijte si to!
Zdroj: Youtube