INZERCE
Výtečná polévka z fazolových lusků
Polévka z fazolových lusků je chutným, lehkým a zdravým alternativným způsobem, jak zužitkovat fazolové lusky, které by se jinak mohly vyhodit. Je perfektní pro vegany a vegetariány.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 300 g fazolových lusků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička olivového oleje
- 1 l vody
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička sušeného tymiánu nebo majoránky
- 2 mrkve
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Fazolové lusky očistíme a umyjeme. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
2. Krok
Na olivovém oleji osmahneme cibuli dozlatova, poté přidáme česnek a orestujeme ho.
3. Krok
Přidáme fazolové lusky a mrkev, osolíme, opepříme a přidáme tymián nebo majoránku.
4. Krok
Přidáme vodu a vaříme zhruba hodinu, dokud nejsou lusky měkké.
5. Krok
Polévku mixujeme do hladka a podle potřeby dosolíme a dopepříme.
6. Krok
Podáváme horkou s kouskem pečiva. Polévka z fazolových lusků na kyselo je hotová!