Zdroj: Pixabay: Emilia_Baczynska
Vyrobte si vlastní omáčku na pizzu Základní recept
Tato vynikající domácí omáčka na pizzu je v mé rodině naprosto oblíbená. Díky své výrazné, pikantní chuti a skutečnému "rajčatovému nádechu" pozvedne jakýkoli druh pizzy na novou úroveň. Recept je nejen rychlý a snadný na přípravu, ale je také tak univerzální, že se hodí k jakémukoli typu pizzy - od tradiční italské pizzy až po moderní výtvory.
Ingredience
- 800 gr Oloupaná rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 1 Čajová lžička cukr
- sůl a pepř podle chuti
- 2 Lžíce olivový olej
- čerstvá bazalka, jemně nasekaná
- 1 Čajová lžička sušené oregano
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li si připravit vlastní omáčku na pizzu, zahřejte olivový olej ve velkém hrnci na mírném ohni. Doporučujeme použít větší hrnec, aby se rajčata mohla optimálně dusit.
Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a vařte ji, dokud nezprůsvitní, což obvykle trvá asi 5 minut.
Přidejte nasekaný česnek a minutu povařte. Dbejte na to, aby se nepřipálil, protože by to mohlo ovlivnit chuť omáčky.
Nyní přidejte oloupaná rajčata (i se šťávou), cukr, bazalku a oregano. Nechte ingredience přivést k varu a poté snižte teplotu a nechte omáčku asi 30 minut vařit. Protože jsem tento postup dělala mnohokrát, vím, že doba míchání je rozhodující pro správné propojení chutí.
Nakonec omáčku na pizzu osolte a opepřete.
Omáčka na pizzu je nyní připravena k použití. Můžete ji použít ihned nebo ji uchovávat ve vzduchotěsné nádobě v lednici až týden.