Zdroj: Pixabay : Hans
Vyrobte si vlastní čokoládové ovoce
Tyto čokoládové plody jsou splněným snem všech milovníků čokolády a ovoce. Tento recept jsem poprvé připravila před několika lety, když jsem hledala lehký, ale sladký a čokoládový dezert. Od té doby jsou na mých večírcích velmi oblíbené a u hostů naprostým hitem.
Ingredience
- 200 g Hořká čokoláda
- Různé ovoce (jahody, banány, jablka, hrušky).
- Dřevěné špejle
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte ovoce pro recept na čokoládové ovoce. Doporučuji ho nakrájet na kousky, aby se lépe jedlo.
Hořkou čokoládu nalámejte na malé kousky a vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby. Rozpusťte čokoládu v mikrovlnné troubě a každých 30 sekund ji promíchejte, aby se rovnoměrně rozpustila a nepřipálila. Tento krok je velmi důležitý, jinak by se čokoláda mohla hrudkovat.
Připravené kousky ovoce nyní napíchněte na dřevěné špejle.
Ovocné špízy ponořte postupně do rozpuštěné čokolády a ujistěte se, že jsou zcela pokryté. Zjistila jsem, že je snazší rozetřít čokoládu rovnoměrně, když ovoce na špejlích při vytahování z čokolády otáčíte.
Ovoce obalené v čokoládě položte na plech vyložený pečicím papírem a dejte ho chladit do lednice na nejméně 30 minut nebo dokud čokoláda neztuhne.
To je vše! Vychutnejte si domácí čokoládové ovoce jako lahodnou svačinu nebo lehký dezert.