Zdroj: ValdisO via Getty Images
Vyrobte si sami lahodný rybí vývar
Tento rybí vývar jsem pro svou rodinu připravila již několikrát, když jsme měli chuť na vydatný a hřejivý guláš. Jeho bohatá chuť, která je vydatná a lahodná, nás vždy okouzlila. Připravovat tento vývar s láskou a péčí je mou vášní a nyní se o něj s vámi velmi ráda podělím!
Ingredience
- 1 kg Těla, hlavy a kosti bílých ryb (tresky tmavé, tresky obecné atd.)
- 2 Cibule
- 2 Mrkev
- 2 Bary celer
- 3 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 1 svazek čerstvá petržel
- 1 Tablespoon olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
- 2 l voda
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve dobře omyjte rybí těla, hlavy a kosti. Tento krok je důležitý pro získání čistého rybího vývaru.
Oloupejte a nahrubo nakrájejte cibuli, mrkev, celer a česnek.
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a zeleninu na něm restujte, dokud lehce nezkaramelizuje, asi 5-7 minut. Je důležité, aby se zelenina nepřipálila, aby vývar neměl hořkou chuť.
Přidejte rybí trupy, hlavy a kosti a smažte dalších 5 minut. Pražení dodá vývaru hloubku a chuť.
Přidejte vodu, bobkové listy, petrželku, sůl a pepř.
Rybí vývar vařte na mírném ohni asi 1 hodinu. Čas od času vývar promíchejte a odstraňte pěnu, která se zvedne.
Po hodině rybí vývar přeceďte přes jemné síto a pevný materiál vyhoďte. Domácí rybí vývar je nyní připraven k vychutnání nebo k použití do jiných pokrmů.