INZERCE

Zdroj: ValdisO via Getty Images

Vyrobte si sami lahodný rybí vývar

Tento rybí vývar jsem pro svou rodinu připravila již několikrát, když jsme měli chuť na vydatný a hřejivý guláš. Jeho bohatá chuť, která je vydatná a lahodná, nás vždy okouzlila. Připravovat tento vývar s láskou a péčí je mou vášní a nyní se o něj s vámi velmi ráda podělím!

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg Těla, hlavy a kosti bílých ryb (tresky tmavé, tresky obecné atd.) Přidáno do
  • 2 Cibule Přidáno do
  • 2 Mrkev Přidáno do
  • 2 Bary celer Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 bobkové listy Přidáno do
  • 1 svazek čerstvá petržel Přidáno do
  • 1 Tablespoon olivový olej Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 2 l voda Přidáno do
INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Nejprve dobře omyjte rybí těla, hlavy a kosti. Tento krok je důležitý pro získání čistého rybího vývaru.

2. Krok

Oloupejte a nahrubo nakrájejte cibuli, mrkev, celer a česnek.

3. Krok

Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a zeleninu na něm restujte, dokud lehce nezkaramelizuje, asi 5-7 minut. Je důležité, aby se zelenina nepřipálila, aby vývar neměl hořkou chuť.

4. Krok

Přidejte rybí trupy, hlavy a kosti a smažte dalších 5 minut. Pražení dodá vývaru hloubku a chuť.

5. Krok

Přidejte vodu, bobkové listy, petrželku, sůl a pepř.

6. Krok

Rybí vývar vařte na mírném ohni asi 1 hodinu. Čas od času vývar promíchejte a odstraňte pěnu, která se zvedne.

7. Krok

Po hodině rybí vývar přeceďte přes jemné síto a pevný materiál vyhoďte. Domácí rybí vývar je nyní připraven k vychutnání nebo k použití do jiných pokrmů.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty