Zdroj: Canva
Vynikající jelení guláš
Dokonalý jelení guláš vařený s brusinkami, zeleninou, vínem a knedlíkem.
Ingredience
- 1 kg Jelení maso
- 200 ml červené suché víno
- 500 ml hovězí vývar
- 60 g uzená slanina
- 3 ks stroužky česneku
- 1 pl Brusinkový džem
- 2 pl olej
- 2 ks cibule
- 2 ks mrkev
- 1 ks Petržel
- pimiento
- mletý černý pepř
- sůl
- bobkový list
- mletá červená paprika
- mletý kmín
- Rozmarýn
- Borůvky
Nejnovější letáky
Postup
Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji.
K tomu přidáme na drobno nakrájenou cibuli, kterou orestujeme do skla.
Poté přidáme do hrnce na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou restujeme do zlatova.
Do hrnce přidáme prolisovaný česnek, nové a černé koření, rozmarýn, bobkový list a jalovce.
Jelení maso očistíme a nakrájíme na větší kusy. Přidáme ho k zeleninovému základu.
Kousky masa necháme natáhnout, osolíme je a přidáme ještě brusinky, kmín a mletou papriku.
Nejprve maso podlijeme vínem a počkáme chvíli, dokud se neodpaří alkohol. Poté ho podlijeme trochou vývaru - jen tak, aby bylo maso zakryté.
Daňčí guláš dusíme na slabém ohni, pod poklicí do měkka přibližně 2 až 3 hodiny. Nezapomeňme ho občas promíchat.
Guláš podáváme s knedlíkem, plátkem citronu a brusinkovým džemem.