INZERCE

Zdroj: Canva

Vynikající jelení guláš

Dokonalý jelení guláš vařený s brusinkami, zeleninou, vínem a knedlíkem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg Jelení maso Přidáno do
  • 200 ml červené suché víno Přidáno do
  • 500 ml hovězí vývar Přidáno do
  • 60 g uzená slanina Přidáno do
  • 3 ks stroužky česneku Přidáno do
  • 1 pl Brusinkový džem Přidáno do
  • 2 pl olej Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 2 ks mrkev Přidáno do
  • 1 ks Petržel Přidáno do
  • pimiento Přidáno do
  • mletý černý pepř Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • bobkový list Přidáno do
  • mletá červená paprika Přidáno do
  • mletý kmín Přidáno do
  • Rozmarýn Přidáno do
  • Borůvky Přidáno do
INZERCE

Postup

210 min.
1. Krok

Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji.

2. Krok

K tomu přidáme na drobno nakrájenou cibuli, kterou orestujeme do skla.

3. Krok

Poté přidáme do hrnce na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou restujeme do zlatova.

4. Krok

Do hrnce přidáme prolisovaný česnek, nové a černé koření, rozmarýn, bobkový list a jalovce.

5. Krok

Jelení maso očistíme a nakrájíme na větší kusy. Přidáme ho k zeleninovému základu.

6. Krok

Kousky masa necháme natáhnout, osolíme je a přidáme ještě brusinky, kmín a mletou papriku.

7. Krok

Nejprve maso podlijeme vínem a počkáme chvíli, dokud se neodpaří alkohol. Poté ho podlijeme trochou vývaru - jen tak, aby bylo maso zakryté.

8. Krok

Daňčí guláš dusíme na slabém ohni, pod poklicí do měkka přibližně 2 až 3 hodiny. Nezapomeňme ho občas promíchat.

9. Krok

Guláš podáváme s knedlíkem, plátkem citronu a brusinkovým džemem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty