Vynikající broskvový cheesecake
Chutný a krémový broskvový cheesecake recept, který je ideální pro osvěžující zážitek v létě. Tuo lahodnou kombinací čerstých broskví a bohatého cheesecaku, který nikoho nenechá lhostejný.
Ingredience
- 200 g sušenek
- 100 g masla
- 500 g cottage sýr
- 3 vejce
- 120 g cukru
- 1 Lžíce vanilového extraktu
- 4 broskve
- 250 ml smetany na šlehání
- 1 lžička želatiny
Nejnovější letáky
Postup
Sušenky rozdrťte na jemný prášek a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Směs natlačte do dno dortové formy a nechte chladit v lednici.
Tvaroh, vejce, cukr a vanilkový extrakt smíchejte v míse dohladka.
Broskve oloupejte, nakrájejte na kousky a přidejte do směsi.
Tvarohovou směs vylejte na připravený sušenkový korpus a pečte asi 45 minut v předehřáté troubě na 180°C.
Mezitím si připravte želatinu dle návodu na obalu.
Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem do tuha a vmíchejte do ní připravenou želatinu.
Hotový cheesecake nechte vychladnout, poté ho potřete šlehačkou a nechte v lednici ztuhnout.
Před servírováním cheesecake ozdobte plátky čerstvých broskví.