Výborné hamburgerové bulky
Tyto domácí bulky na burger jsou měkké, vláčné a ohromující. Doslova jdou rozkousnout a jsou řádně načechrané jako peříčko. Jestliže si chcete užít dokonalého burgeru, tak je tvoří také dokonalá bulka.
Ingredience
- 250 ml mléka
- 500 g hladké mouky
- 60 g cukru
- 10 g soli
- 1 vejce
- 50 g masla
- 20 g droždí
- 1 Lžíce oleje
Nejnovější letáky
Postup
Do malého hrnce nalijte mléko a přidejte kousek másla, nechte na mírném ohni roztát.
Do misky prosejte mouku, přidejte cukr, sůl a droždí. Míchejte šlehačem.
Vejce rozklepněte a přidejte do mísy s ostatními surovinami, přidejte také rozpuštěné máslo s mlékem.
Vypracujte těsto a přikryjte ho utěrkou, nechte ho vzejít na teplém místě asi 90 minut.
Po vykynutí těsto rozdělte na 6 částí a vytvořte z něj bochánky.
Bochánky položte na plech vyložený pečicím papírem, pokryjte je utěrkou a nechte dalších 30 minut kynout.
Předehřejte troubu na 200°C, na vrch bochánků potřete vejce a posypte sezamovými semínky.
Pečte 15-20 minut, nebo do zlatohněda. Po upečení nechejte chladnout. Bulky na hamburger jsou hotové!