Zdroj: Quade for Adobe Stock
Výborná gulášová polévka na Silvestra
Srdnatě pikantní gulášová polévka, která je perfektní na přežití Silvestrovské noci nebo na boj s kocovinou na Nový rok. Je bohatá na aroma papriky, tymiánu, majoránky a bobkového listu a připravuje se s bramborami, mrkví a samozřejmě hovězím masem.
Ingredience
Hlavní ingredience
- 500 g Hovězí guláš
- 2 Kus Cibule
- 2 Kus stroužky česneku
- 3 Kus mrkev
- 500 g Brambory
- 2 Kus červená paprika
- 2 KL rajčatové pyré
Koření
- 2 KL Paprika, sladká
- 1 Štipka kajenský pepř
- 1 Kus bobkový list
- 1 KL Tymián
- 1 KL Majoránka
- 11⁄2 l hovězí vývar
- 2 KL olej
- 1 KL sůl
- 1 KL pepř
Nejnovější letáky
Postup
Krok 1: Pro gulášovou polévku opečte hovězí maso na velké pánvi s 2 lžícemi oleje, dokud nebude hnědé. Poté ho z pánve vyjměte a odložte stranou.
Krok 2: Cibuli a česnek vložte do pánve a opékejte, dokud nejsou měkké.
Krok 3: Přidat mrkev, papriku a brambory a smažit dál, dokud nejsou lehce zezlátnutí.
Krok 4: Přidejte rajčatový protlak a koření a promíchejte, abyste všechny ingredience smíchali.
Krok 5: Přidat vývar, přivést k varu a snížit teplo. Nechat probublávat 90 minut.
Krok 6: Hovězí maso vrátit zpět do pánve a nechat dalších 30 minut dusit, dokud maso není měkké.
Krok 7: Gulášovou polévku na Silvestra ochutnejte solí a pepřem a podávejte horkou.