INZERCE

Zdroj: Quade for Adobe Stock

Výborná gulášová polévka na Silvestra

Srdnatě pikantní gulášová polévka, která je perfektní na přežití Silvestrovské noci nebo na boj s kocovinou na Nový rok. Je bohatá na aroma papriky, tymiánu, majoránky a bobkového listu a připravuje se s bramborami, mrkví a samozřejmě hovězím masem.

INZERCE

Ingredience

porce
6

Hlavní ingredience

  • 500 g Hovězí guláš Přidáno do
  • 2 Kus Cibule Přidáno do
  • 2 Kus stroužky česneku Přidáno do
  • 3 Kus mrkev Přidáno do
  • 500 g Brambory Přidáno do
  • 2 Kus červená paprika Přidáno do
  • 2 KL rajčatové pyré Přidáno do

Koření

  • 2 KL Paprika, sladká Přidáno do
  • 1 Štipka kajenský pepř Přidáno do
  • 1 Kus bobkový list Přidáno do
  • 1 KL Tymián Přidáno do
  • 1 KL Majoránka Přidáno do
  • 112 l hovězí vývar Přidáno do
  • 2 KL olej Přidáno do
  • 1 KL sůl Přidáno do
  • 1 KL pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

145 min.
1. Krok

Krok 1: Pro gulášovou polévku opečte hovězí maso na velké pánvi s 2 lžícemi oleje, dokud nebude hnědé. Poté ho z pánve vyjměte a odložte stranou.

2. Krok

Krok 2: Cibuli a česnek vložte do pánve a opékejte, dokud nejsou měkké.

3. Krok

Krok 3: Přidat mrkev, papriku a brambory a smažit dál, dokud nejsou lehce zezlátnutí.

4. Krok

Krok 4: Přidejte rajčatový protlak a koření a promíchejte, abyste všechny ingredience smíchali.

5. Krok

Krok 5: Přidat vývar, přivést k varu a snížit teplo. Nechat probublávat 90 minut.

6. Krok

Krok 6: Hovězí maso vrátit zpět do pánve a nechat dalších 30 minut dusit, dokud maso není měkké.

7. Krok

Krok 7: Gulášovou polévku na Silvestra ochutnejte solí a pepřem a podávejte horkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty