Výborná cuketová buchta
Jedná se o tradiční český dezert s moderním twistem. Cuketa dává buchtám jedinečnou chut' a vláčnost, zároveň je tak využijete ze zahrady. Vaše rodina si tento zdravý a chutný dezert zamiluje!
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 2 vejce
- 250 ml mléka
- 50 g droždí
- 50 g masla
- špetka soli
- 1 středně velká cuketa
- marmeláda dle chuti
- Cukr na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Začněte tím, že cuketu nastrouháte na hrubém struhadle. Odstavte stranou.
Ve větší míse smíchejte mouku, cukr a sůl. Přidejte droždí a vajíčka.
Přidejte mírně ohřáté mléko a rozpuštěné máslo. Promíchejte a přidejte nastrouhanou cuketu. Těsto by mělo být hladké a lepkavé.
Přikryjte mísu a nechte těsto kynout asi hodinu, nebo dokud se nezdvojnásobí.
Mezitím předehřejte troubu na 180 stupňů.
Když je těsto připravené, rozdělte ho na menší kousky.
Buchty přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20-25 minut nebo do zezlátnutí.
Nechte buchty krátce vychladnout, poté je posypte cukrem a podávejte.