INZERCE
Vichyssoise
Vichyssoise je studená polévka, která je známá svou jemnou a sametovou texturou. Je připravována z pórků, brambor, cibule, smetany a vývaru, které se mixují a chillují před podáváním.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 velké cibule
- 600 g brambor
- 400 ml vývaru
- 400 ml smetany ke šlehání
- 2 Lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- Krokety na ozdobení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké kousky. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostky.
2. Krok
Na hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a dejte na něj cibuli dusit, dokud nebude měkká.
3. Krok
Přidejte nakrájené brambory, osolte a opepřete podle chuti a dejte vařit na cca 5 minut.
4. Krok
Přidejte vývar a počkejte, až brambory změknou.
5. Krok
Přidejte smetanu a vařte 5 minut.
6. Krok
Pomocí mixéru rozmixujte polévku do hladké konzistence.
7. Krok
Po ochutnání přidejte sůl a pepř podle chuti.
8. Krok
Polévku můžete podávat teplou nebo studenou.
9. Krok
Na ozdobení si můžete připravit krokety.