Zdroj: A_Lein from Getty Images
Vepřový guláš z krkovice
Miluji tradiční českou kuchyni a jeden z mých oblíbených pokrmů je vepřový guláš z krkovice.
Ingredience
- 1 kg vepřové krkovice bez kosti
- 2 kus cibule
- 3 stroužky česneku
- 6 lžic slunečnicového oleje
- 3 Lžíce hladké mouky
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sladké červené papriky
- sůl a pepř podle chuti
- 1 l vody
Nejnovější letáky
Postup
Krkovici omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibule a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Je důležité krkovici nakrájet na dostatečně velké kousky, aby zůstala šťavnatá během delší doby vaření.
Na pánvi rozpálíme olej a zprudka opečeme maso ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme dozlatova. Směs posypeme moukou, promícháme a necháme chvilku zaprášit. To vše pomáhá vytvořit bohatou a plnou chuť guláše.
Do směsi přidáme majoránku, kmín a papriku, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Přidáme vodu a přivedeme k varu. Následně snížíme teplotu a guláš necháme na mírném ohni dusit asi 2 hodiny do měkka. To je důležité pro dokonalou konzistenci masa.