Zdroj: PingPongCat from Getty Images
Vepřový guláš s knedlíkem
Recept na dokonalý vepřový guláš s knedlíkem, který patří k tradičním českým jídlům, ale je velmi oblíbený i na Slovensku.
Ingredience
- 1 kg vepřové maso
- 2 ks Cibule
- 4 stroužky Česnek
- 2 ks papriky
- 200 ml červené víno
- 1 l Vývar
- 2 lžíce mletá paprika
- sůl, pepř
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř na dochucení
Nejnovější letáky
Postup
Vepřové maso nakrájejte na malé kousky a osolte. V hrnci rozehřejte olej a maso na něm osmažte dozlatova. Maso vyjměte a dejte stranou.
Na tuku, který zbyl po mase, osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte rozdrcený česnek a nakrájenou papriku. Vše společně vařte, dokud zelenina nezměkne.
Pak maso přidejte zpět do hrnce, posypte paprikou a osmažte. Po chvíli přidejte do dušeného masa víno a několik minut povařte.
Poté guláš zalijte vývarem, dochuťte (je-li třeba) a pod pokličkou vařte asi hodinu a půl. Guláš je hotový, když je maso měkké a šťáva hustá.
Hotový guláš podávejte s knedlíky.