Vepřové špízy na grilu
Vyzkoušejte tento recept na vepřové špízy na grill. Švýcarské špízy jistě zvládnete, a pokud ne, pomůže nám marináda se sojovou omáčkou, hořčicí, medem a koriandrem. Špízujte střídavě kůsky masa, zeleninu a zakončete paprikou, která to celé příjemně obalí.
Ingredience
- 500 g vepřové nakrájené na kousky
- 1 velká cibule
- 1 zelená paprika
- Půl šálku sójové omáčky
- půl šálku olivového oleje
- 2 lžíce medu
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve nakrájejte vepřové maso na kousky a zeleninu na kousky stejné velikosti.
Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, olivový olej, med, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Přidejte do toho nakrájené maso a nechte marinovat minimálně hodinu, ideálně přes noc.
Dřevěné špízy namočte do vody, aby se při grilování nevznítili.
Maso a zeleninu navlékejte na špízy střídavě.
Grilujte na středně vysokém teple, dokud maso není dobře uvařené a zelenina je měkká, asi 10-15 minut. Během grilování špízy otočte, aby se rovnoměrně propekl.
Podávejte, zatímco jsou špízy ještě horké.