INZERCE
Zdroj: frederique wacquier from Getty Images
Vepřové soté na houbách
Recept na vepřové soté na houbách, který je jednoduchý na přípravu a snadno ho zvládnou i začátečníci v kuchyni.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g vepřového masa
- 250 g Houby
- 2 ks Cibule
- 3 stroužky Česnek
- 150 ml Smetana na vaření
- sůl
- červená paprika
- černý pepř
- olej
- petržel na ozdobu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Vepřové maso očistěte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a osmažte na oleji dozlatova. Poté přidejte maso, které jste předtím ochutili solí, paprikou a pepřem. Na středním plameni ho opečte z obou stran.
2. Krok
Poté k masu přidejte na plátky nakrájené houby a orestujte je spolu s masem. Pokud se vám zdá, že by mu mohla chybět šťáva, můžete přidat trochu vody.
3. Krok
Nakonec přidejte smetanu na vaření, promíchejte ji a nechte ještě asi 5-10 minut povařit.
4. Krok
Vepřové soté podávejte na houbách posypané petrželkou.