INZERCE
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Vepřové s knedlíkem
Recept na naše vepřové maso se smetanovou omáčkou a knedlíkem.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Maso a zelenina
- 600 g vepřové maso
- 2 ks mrkev
- 1 ks cibule
- Oves
Omáčka
- 200 ml smetana na vaření
- 1 čl hladká mouka
Knedlík
- 500 g polohrubá mouka
- 3 ks Vejce
- 270 ml voda
- 1 kl krystalový cukr
- 1 kl Sůl
- 2 kl olej
- 20 g kvasnice
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Maso nakrájejte na menší kousky a orestujte na oleji. Přidejte nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Poté zalijte vodou a nechte dusit.
2. Krok
Z kysané smetany a mouky si připravte omáčku. Mouku opečte na pánvi, přidejte do ní kysanou smetanu a za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne.
3. Krok
Dusené maso s zeleninou zalijte smetanovou omáčkou a nechte ještě chvíli dusit.
4. Krok
Knedlík - ve mísce smícháme teplou vodu s cukrem, solí, olejem, kvasnicemi, vejcem a moukou.
5. Krok
Zamícháme těsto, které necháme kynout na teplém místě, přikryté utěrkou.
6. Krok
Pak těsto rozdělíme na 2 části a vyformujeme z nich knedlík.
7. Krok
Nechejme ji ještě chvíli kvasit a páříme 20 minut.