INZERCE

Zdroj: Fotoatelie from Getty Images

Vepřové medailonky ve smetanové omáčce

Výborný recept pro všechny milovníky masa a smetanových omáček. Vepřové medailonky jsou perfektně křehké a šťavnaté a omáčka je bohatá a plná chuti. Ideální pokrm pro nedělní rodinné obědy nebo speciální příležitosti.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Vepřové medailonky

  • 4 Kusy vepřové medailonky Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do
  • 1 lžička pepř Přidáno do
  • 2 Lžíce olej Přidáno do

Smetanová omáčka

  • 200 ml smetana na vaření Přidáno do
  • 1 lžička Hořčice Přidáno do
  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česnek Přidáno do
  • 1 lžička Majoránka Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Na médium ohniže ohřejte olej v pánvi a osolte a opepřete medailonky. Poté je opečte do zlatohněda.

2. Krok

Medailonky vyjměte z pánve a odložte je stranou. V téže pánvi osmahněte cibuli dozlatova a přidejte nastrouhaný česnek. Po chvíli přidejte smetanu na vaření, hořčici a majoránku. Přiveďte omáčku k varu.

3. Krok

Vraťte medailonky zpět do pánve, pokryjte je omáčkou a nechejte na mírném ohni asi 10 minut dusit.

4. Krok

Podávejte s rýží, knedlíkem nebo pečenými bramborami. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

565 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty