INZERCE

Zdroj: Fotoatelie from Getty Images

Vepřové medailonky ve smetanové omáčce

Výborný recept pro všechny milovníky masa a smetanových omáček. Vepřové medailonky jsou perfektně křehké a šťavnaté a omáčka je bohatá a plná chuti. Ideální pokrm pro nedělní rodinné obědy nebo speciální příležitosti.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Vepřové medailonky

  • 4 Kusy vepřové medailonky Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do
  • 1 lžička pepř Přidáno do
  • 2 Lžíce olej Přidáno do

Smetanová omáčka

  • 200 ml smetana na vaření Přidáno do
  • 1 lžička Hořčice Přidáno do
  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česnek Přidáno do
  • 1 lžička Majoránka Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Na médium ohniže ohřejte olej v pánvi a osolte a opepřete medailonky. Poté je opečte do zlatohněda.

2. Krok

Medailonky vyjměte z pánve a odložte je stranou. V téže pánvi osmahněte cibuli dozlatova a přidejte nastrouhaný česnek. Po chvíli přidejte smetanu na vaření, hořčici a majoránku. Přiveďte omáčku k varu.

3. Krok

Vraťte medailonky zpět do pánve, pokryjte je omáčkou a nechejte na mírném ohni asi 10 minut dusit.

4. Krok

Podávejte s rýží, knedlíkem nebo pečenými bramborami. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty