INZERCE
Zdroj: Fotoatelie from Getty Images
Vepřové medailonky ve smetanové omáčce
Výborný recept pro všechny milovníky masa a smetanových omáček. Vepřové medailonky jsou perfektně křehké a šťavnaté a omáčka je bohatá a plná chuti. Ideální pokrm pro nedělní rodinné obědy nebo speciální příležitosti.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Vepřové medailonky
- 4 Kusy vepřové medailonky
- 1 lžička sůl
- 1 lžička pepř
- 2 Lžíce olej
Smetanová omáčka
- 200 ml smetana na vaření
- 1 lžička Hořčice
- 1 kus cibule
- 2 stroužky česnek
- 1 lžička Majoránka
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Na médium ohniže ohřejte olej v pánvi a osolte a opepřete medailonky. Poté je opečte do zlatohněda.
2. Krok
Medailonky vyjměte z pánve a odložte je stranou. V téže pánvi osmahněte cibuli dozlatova a přidejte nastrouhaný česnek. Po chvíli přidejte smetanu na vaření, hořčici a majoránku. Přiveďte omáčku k varu.
3. Krok
Vraťte medailonky zpět do pánve, pokryjte je omáčkou a nechejte na mírném ohni asi 10 minut dusit.
4. Krok
Podávejte s rýží, knedlíkem nebo pečenými bramborami. Dobrou chuť!