Zdroj: Pixabay
Vepřová pečeně na gril
Vyzkoušejte si vepřová pečeně na grilu recept podle našeho receptu. Můžete tímto receptem překvapit své přátele a rodinu. Důležitá je příprava a marinování masa, tak neváhejte a pusťte se do grilování této lahodné pečeně.
Ingredience
- 1 kg vepřového masa (plec, kýta nebo krk)
- 4 Lžíce oleje
- 2 Lžíce Hořčice
- 4 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 2 cibule
- 2 lžice medu
Nejnovější letáky
Postup
Vepřové maso opláchneme, osušíme a nařízneme do kostky.
Připravíme si marinádu z oleje, hořčice, prolisovaného česneku, soli, pepře, kmínu a majoránky.
Maso důkladně promícháme s marinádou a necháme odležet minimálně dvě hodiny, nejlépe přes noc.
Maso nabodneme na rožněn a opečeme na grilu do zlatohněda. Po 30 minutách grilování přidáme nakrájenou cibuli.
Když je maso hotové, přetřeme ho medem a necháme ještě chvilku na grilu, aby se med krásně zkaramelizoval.
Podáváme s vaším oblíbeným přílohou, ideálně s bramborovým salátem nebo grilovanou zeleninou.