INZERCE
Zdroj: rlat from Getty Images
Vepřová panenka v listovém těstě
Dokonalá vepřová panenka s houbami v listovém těstě.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g Vepřová panenka
- 400 g Listové těsto
- 1 ks cibule
- 200 g Sýr
- 200 g čerstvé houby
- 1 ks Vejce na potírání
- sůl
- černý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Nejprve houby očistěte a nakrájejte. Uduste je v cibuli.
2. Krok
Vepřovou panenku osolte a opepřete a opečte ji na pánvi dozlatova. Poté nechte maso odpočinout.
3. Krok
Listové těsto rozválejte a položte na něj plátky sýra.
4. Krok
Na sýr položte na plátky nakrájené žampiony a navrch přidejte vepřovou panenku.
5. Krok
Těsto zabalte tak, abyste maso řádně zabalily. Poté ho potřete rozšlehaným vejcem.
6. Krok
Vepřovou panenku pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 25 minut, ale doba se může lišit v závislosti na konkrétní troubě, takže je dobré sledovat, kdy těsto zezlátne.