Zdroj: CCat82 for iStockPhotos
Vepřová panenka v listovém těstě
Tento recept na vepřovou panenku v listovém těstě patří k mým nejoblíbenějším. Kombinace šťavnatého masa zabaleného v křupavém listovém těstě přináší na stůl chuť, která je pronikavá. Zabere to trochu času, ale konečný výsledek tu námahu bohatě vynahradí. Věřte mi, dělala jsem ho už desítkykrát a vždycky to byl hit!
Ingredience
- 500 g vepřová panenka
- 1 Role listové těsto
- 2 KL Hořčice
- 1 žloutek
- sůl a pepř
- 2 KL olej
- 1 svazek Tymián
- 150 g smetanový sýr
Nejnovější letáky
Postup
Recept na vepřovou panenku v listovém těstě předehřejte na 200 °C. Vepřovou panenku omyjte, osušte a osolte a opepřete. Zde doporučuji pepřem příliš nešetřit, opravdu zvýrazní chuť tohoto pokrmu.
Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm vepřovou panenku ze všech stran. Tento krok je důležitý, aby maso zůstalo šťavnaté a mělo pěknou barvu.
Listové těsto rozválejte a potřete ho hořčicí a smetanovým sýrem. Do středu položte opečený vepřový řízek a navrch rozprostřete lístky tymiánu. Zjistil jsem, že čerstvý tymián je v tomto případě naprosto zásadní!
Listové těsto srolujte kolem masa a okraje dobře utěsněte. Listové těsto potřete rozšlehaným žloutkem - díky tomu bude mít pokrm později krásně zlatavou barvu.
Vepřovou panenku v listovém těstě pečte v troubě přibližně 30-35 minut. Stav propečení kontrolujte teploměrem na maso. Maso by mělo mít vnitřní teplotu přibližně 70 stupňů.
Před nakrájením na plátky nechte vepřovou panenku v listovém těstě krátce odpočinout. Díky tomu zůstane obzvlášť šťavnaté. Dobrou chuť!