INZERCE
Vepřova kotleta se salátem s pečenými nektarinkami

Vepřova kotleta se salátem s pečenými nektarinkami

Vepřová kotleta se salátem s pečenými nektarinkami, lískovými ořechy a gorgonzolou je částečně inspirované tradičním waldorfským salátem, ve kterém se spojuje sezonní ovoce, ořechy a aromatický sýr tou nejkouzelnější kombinací.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 vepřové porcované kotlety s kostí Přidáno do
  • sůl a pepř na dochucení Přidáno do
  • 2 g čerstvý tymián Přidáno do
  • 5 g stroužek česneku Přidáno do
  • 100 g uzeného vepřového špeku Přidáno do
  • 1 nebo nektarinku čerstvé fíky Přidáno do
  • 50 g výrazného sýra gorgonzola Přidáno do
  • 1 římský salát Přidáno do
  • 100 g lískových oříšků orestovaných bez slupky Přidáno do
  • krémový balzamikový ocet Přidáno do
  • 15 ml olivový olej Přidáno do
  • čerstvé petrželka na dozdobení Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Naporcované vepřové maso si okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Rozehřejeme si pekáč s olivovým olejem a zprudka maso orestujeme z obou stran.

Vepřova kotleta se salátem s pečenými nektarinkami - krok přípravy 1
2. Krok

2

Vepřova kotleta se salátem s pečenými nektarinkami - krok přípravy 1
3. Krok

Nakrájíme si špek na menší kousky a poklademe je na opečené maso. Vše společně vkládáme do rozehřáté trouby na 170 °C asi na 20 minut.

Vepřova kotleta se salátem s pečenými nektarinkami - krok přípravy 1
4. Krok

3

Vepřova kotleta se salátem s pečenými nektarinkami - krok přípravy 1
5. Krok

Na rozehřátou nepřilnavou pánev vložíme nakrájenou nektarinku a pozvolna pečeme do zlatova, aby byla pěkně zlehka grilovaná, cukry v ovoci nám při pomalém pečení pěkně zkaramelizují a dodají krásnou karamelovou vůni a chuť. Kdo chce, může zlehka přidat i čerstvé bylinky, hodí se rozmarýn, tymián či máta.

Vepřova kotleta se salátem s pečenými nektarinkami - krok přípravy 1
6. Krok

4

Vepřova kotleta se salátem s pečenými nektarinkami - krok přípravy 1
7. Krok

Na druhé pánvi si na olivovém oleji zprudka opečeme římský salát tak, aby změkl a dostal také pěknou barvu. Jakmile bude salát opečený, zakápneme jej tmavým balzamikovým krémovým octem, osolíme a opepříme a ihned dáme na talíř, přidáme opečené nektarinky, a nakonec gorgonzolu s opečenými lískovými ořechy. Sýr se krásně rozteče a dodá celému jídlu skvělou chuť.

Vepřova kotleta se salátem s pečenými nektarinkami - krok přípravy 1
8. Krok

Na závěr k salátu přidáme upečené maso spolu s vyškvařenou slaninou a zakápneme celé jídlo výpekem nebo olivovým olejem.

Vepřova kotleta se salátem s pečenými nektarinkami - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty