Zdroj: @ user6170755 via Freepik
Vařené brambory s restovanými houbami
Toto je jednoduché, ale lahodné jídlo, které je perfektní jako příloha nebo hlavní chod. Je to také vynikající vegetariánské jídlo. Směs zemských hub a krémových brambor je jednoduše neodolatelná. Toto jídlo je snadné na přípravu a vyžaduje velmi málo ingrediencí.
Ingredience
- 1 kg vařené brambory ve slupce
- 500 Gram čerstvé houby (např. šampiňony, lišky)
- 3 Lžíce olivový olej
- 2 stroučky česnek
- 1 Kus čerstvá petržel
- 1 Štipka sůl
- 1 Štipka pepř
Nejnovější letáky
Postup
Vařené brambory dát do velkého hrnce s hodně vody a přivést k varu. Vařit na střední teplotě 20-25 minut, dokud nejsou měkké. Scedit a odložit stranou.
Mezitím očistěte houby a nakrájejte je na plátky nebo kousky, podle preference.
Rozehřejte olivový olej v velké pánvi. Nasekejte česnek a ořechejte ho v olivovém oleji, dokud nevoní.
Přidat houby a opečte na středním ohni, dokud nejsou zlatohnědé a měkké. Ochutnejte solí a pepřem.
Nasekat petržel a posypat ji nad houby. Vše dobře promíchat.
Nakonec podáváme vařené brambory s opečenými houbami. Dle chuti můžeme posypat čerstvou petrželkou. Dobrou chuť!