Zdroj: irynamelnykphotos from Canva
Vařená rajčatová omáčka na těstoviny
Recept na vařenou rajčatovou omáčku na těstoviny, kterou si můžete připravit do zásoby na celou zimu.
Ingredience
- 2 kg čerstvá rajčata
- 1 ks červená cibule
- 3 stroužky Česnek
- 1 Hrstka čerstvé bylinky (bazalka, oregano tymián)
- 2 lžíce Olivový olej
- 1 lžíce Soli
- 1 lžíce Cukr
- 1⁄2 lžíce mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Rajčata omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte je několik minut, dokud cibule nezmění barvu.
Poté přidejte nakrájená rajčata, sůl, cukr a pepř. Přikryjte a vařte asi hodinu na mírném ohni. Pomalým vařením se uvolní všechny chutě a omáčka bude lahodná.
Když jsou rajčata úplně měkká, přidejte čerstvé bylinky. Poté omáčku rozmixujte ponorným mixérem dohladka.
Hotovou omáčku nalijte do předem připravených zavařovacích sklenic. Vždy se ujistěte, že jsou sklenice čisté a sterilní, aby nedošlo k nežádoucímu kvašení.
Sklenice uzavřete a vařte asi 20 minut.
Po vychladnutí je vyjměte z hrnce a uložte na tmavém místě.