Vařená kukuřice
Ráda připravuji kukuřici jako přílohu k různým druhům masa. Je také skvělá na grilu nebo jako léto se blíží, rozhodla jsem se sdílet mou oblíbenou metodu vaření kukuřice. Je to prostě a rychle a výsledek je vždy lahodný.
Ingredience
- 4 dorty Kukuřice
- máslo
- sůl
- nové koření
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte kukuřici. Odstraňte listy a vlákna. Pokud máte kukuřici s velmi tuhými výhonky, může být užitečné je odstranit nůžkami.
Dále nalijte do veliké nádoby vodu a přidejte trochu soli. Přiveďte vodu do varu. Jakmile voda vře, vložte klasy kukuřice do nádoby a vařte je asi 15 až 20 minut, až kukuřice změkne. Zvláště u starší kukuřice může být doba vaření delší, nebojte se pečlivě testovat.
Po uvaření klasy vytáhněte a nechte vychladnout.
Poté kukuřici potřete máslem, můžete ji posypat solí a novým kořením pro více chuti.