Zdroj: Pixabay: vandenhoff
Vánoční vrstvené kuřecí prso
Opravdu sváteční, ale snadno připravitelné vánoční jídlo, které si celá rodina zamiluje. Harmonie chutí, šťavnatost kuřecího prsa a pohodlná příprava vrstvených pokrmů dělá z tohoto receptu středobod vánočního stolu.
Ingredience
Maso
- 600 g Kuřecí prsa
- 1 odbočil tk sůl
Sýrová vrstva
- 200 g Strouhaný trappist sýr
- 200 g smetanový sýr
- 2 e zakysaná smetana
- 2 e Petrželová zelená
Zeleninová vrstva
- 1 ks Velká hlava cibule
- 2 ks Velká paprika
- 2 ks rajče
- 1 tk sůl
- 1 tk mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Kuřecí prsa rozklepneme, osolíme a odložíme stranou.
Připravme si vrstvu sýra. Smíchejme smetanový sýr, strouhaný sýr, zakysanou smetanu a petrželovou nať.
Pro vrstvu zeleniny nakrájejte cibuli, papriky a rajčata na malé kousky, poté je osolte a opepřete.
Recept: Jako první vrstvu do pekáče dejte maso, poté vrstvu sýrového krému a nakonec směs zeleniny. Opakujte vrstvení, dokud nebudou všechny suroviny spotřebovány.
Přikryjte ho alobalu a pečte na 200 stupňů po dobu 40 minut.
Odeberte fólii a pečte dalších 20 minut, nebo dokud vrch nezezlátne.