Zdroj: manyakotic via iStockPhotos
Vánoční stromek s Nutellou
Blížící se vánoční svátky nás vybízejí ke kreativitě v kuchyni! Experimentovala jsem ve své kuchyni a vykouzlila vánoční stromek \Nutella\. Tato sladká pochoutka se líbí nejen těm nejmenším, ale i dospělým. Je snadná na výrobu, vypadá fantasticky a chutná božsky!
Ingredience
- 2 Balení Hotové listové těsto
- 1 Pohár Nutella
- 1 poražený Vejce (na obalení)
- Moučkový cukr na zdobení
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li upéct vánoční stromeček s Nutellou, nejprve předehřejte troubu na 180 °C.
Než začnete, nechte Nutellu vychladnout na pokojovou teplotu - lépe se roztírá. Pak položte listové těsto na plech vyložený pečicím papírem.
Nyní rovnoměrně rozetřete Nutellu na listové těsto. Nechte však malý volný okraj. Tip: Velmi dobře se k tomu hodí silikonová stěrka.
Poté na něj položte druhý plát listového těsta a okraje lehce přitiskněte k sobě.
Nyní těsto rozkrojte do tvaru vánočního stromečku a jako základnu použijte dva spodní rohy listového těsta. Poté nakrájejte proužky rovnoběžné s "linií stromu", které budou představovat "větve" stromu.
Nyní větve opatrně stočte tak, aby vznikla spirála, která dodá stromu hloubku a trojrozměrný tvar.
Nyní těsto opatrně potřete rozšlehaným vejcem - díky tomu bude mít stromek později pěknou barvu.
Poté stromeček pečte v předehřáté troubě přibližně 20-25 minut nebo dokud není zlatavě hnědý. Stromeček pozorně sledujte, každá trouba je jiná!
Vánoční stromeček s Nutellou nechte mírně vychladnout a před podáváním ho posypte moučkovým cukrem.