INZERCE
Zdroj: YelenaYemchuk from Getty Images
Vánoční rybí polévka
Tento recept na vánoční rybí polévku jsem připravovala už neskutečněkrát, je to tradiční a neodmyslitelná součást našich vánočních svátků.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 1 kg rybích hlav a kůstí
- 2 kus mrkve
- 2 kus petrželky
- 1 kus cibule
- 3 zrnka pepře
- 3 kus hřebíčky
- bobkový list
- 100 ml bílého vína
- sůl
- 2 l vody
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Rybí hlavy a kůsti důkladně omyjte a dejte do velkého hrnce.
2. Krok
Přidejte oloupanou a nakrájenou mrkev a petržel, cibuli, pepř, hřebíček, bobkový list, sůl a vodu. Přikryjte a nechte pomalu vařit asi 1 a půl hodiny.
3. Krok
Poté sceďte vývar přes jemné síto a vraťte zpět do čistého hrnce.
4. Krok
Přidejte bílé víno a promíchejte. Já zde preferuji polosuché víno, ale polévku nechám převařit, aby alkohol z vína vypařil. Takto má polévka jemnější a rafinovanější chuť.
5. Krok
Vánoční rybí polévka je hotová, stačí ji jen podávat. Podle chuti ji můžete ještě dochutit solí.